Acizi grasi esentiali

Acizii grasi esentiali, ingerati intr-un mod echilibrat, sunt o sursa de beneficii pentru organismul nostru. Acidul linoleic (Omega-3) si Acid linoleic (Omega-6) sunt doi acizi grasi esentiali. Ei se gasesc in uleiul de peste si in semintele verzi de floarea-soarelui si in.

Uleiul de seminte de in are calitati deosebite, continand de 2 ori mai multi acizi grasi Omega 3 decat uleiul de peste si un amestec de acizi esentiali Omega 6 si Omega 9. Toti acesti aminoacizi au un rol primordial in refacerea celulara, fiind foarte utili in diverse afectiuni. Proteina din uleiul de seminte de in este usor digerabila si contine toti aminoacizii necesari pentru mentinerea unui organism puternic si sanatos. In compozitia uleiului de seminte de in intra lignani care au proprietati antivirale, antibacteriene, antiparazitare si antitumorale. Uleiul de seminte de in contine lecitina si este deosebit de eficient in reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, are actiune antiinflamatoare, cardioprotectoare si de reducere a grasimilor din sange.

Nu există studii clinice care sa ateste rolul benefic al semintelor de in sau al uleiului din seminte de in in tratarea alopeciei, dar exista semnalari ale unor persoane care au observat schimbari in textura, grosimea si flexibilitatea de parului. 

Se vinde sub forma de ulei si capsule. Unele persoane mananca direct seminte de in, in amestec cu iaurt sau alte mancaruri.

3 comentarii:

  1. Nu stiam de in ca este bun in alopecie, cert este ca, daca urmezi o cura cu seminţe de in, poti spune adio problemelor digestive.

    RăspundețiȘtergere
  2. 3 puncte în acest articol sunt fara îndoiala cele mai bune pe care le-am vazut vreodata.

    RăspundețiȘtergere
  3. 3 puncte în acest articol sunt fara îndoiala cele mai bune pe care le-am vazut vreodata.

    RăspundețiȘtergere

Atentie! Mesajele sunt moderate. Nu se accepta mesajele publicitare. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.