Dutasterida

Dutasterida nu este inca disponibila publicului ca tratament impotriva caderii parului si nu a fost aprobata de catre US FDA in acest scop. Cele mai cunoscute marci sunt: Avodart, Avodart, Avolve, Dutas, Duprost si Dutagen care se comercializeaza numai pentru tratarea adenomului de prostata.

Studiile preliminare efectuate cu acest medicament in tratarea alopeciei arată rezultate sensibil superioare celor cu finasterida. De altfel, este de notat faptul ca, la fel ca si Finasterida, medicamentul este folosit pentru tratarea adenomului de prostata, insa la doze mult mai mici.

IMPORTANT: Dutasterida nu este aprobat de autoritatile competente, nationale sau internationale, ca tratament impotriva caderii parului. Acest medicament este inca in faza de testare. In acest sens, nu ar trebui sa-l folositi pana cand nu este aprobat de autoritatile competente.

Diferenta majora intre Finasterida si Dutasterida este ca primul medicament blocheaza doar producerea enzimei 5-alpha reductoza tip II, ceea ce reprezinta aproximativ 70% din dihidrotestosteron (DHT), pe cand Dutasterida blocheaza ambele tipuri (I şi II), ceea ce reprezinta 95% din DHT.

In faza a doua a studiilor clinice, de tipul double-blind, au fost implicati 416 barbati, cu varste intre 21 si 45 de ani, avand alopecie de gradul III tip v, IV şi V pe scara [[Scala Hamilton-Norwood]]. Rezultatele au fost peste cele obtinute cu Finasterida. Din pacate, si incidenta efectelor secundare a crescut:


Efecte secundare

Placebo Dutasteride
Impotenta sexuala 4% 7,3%
Scaderea libidoului 2,1% 4,2%
Ginecomastia 0,7% 2,3%
Disfunctii ejaculare 0,8% 2,2%

Pentru perceperea rezultatelor in tratarea alopeciei, este nevoie de cel putin patru luni. Ca si in cazul Finasteridei, rezultatele maxime sunt observate dupa mai multi ani de tratament.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Atentie! Mesajele sunt moderate. Nu se accepta mesajele publicitare. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.