Palmierul pitic (serenoa repens)

Plamierul pitic este originar din America de Nord. Este asemanator cu palmierul, dar, asa cum sugereaza si numele sau., este de talie mai redusa (pana la 3-4m) si creste sub forma de tufe.

Amerindienii foloseau planta ca leac babesc in tratarea problemelor legate de infertilitate sau de scaderea libidoului. Iata ca in zilele noastre, studiile clinice au aratat ca Serenoa Rapens are, intr-adevar, efecte hormonale.


Mai precis, extractul de Serenoa Rapens s-a dovedit a fi un inhibitor al enzimei 5-alfa-reductaza, prevenind transformarea testosteronului in dihidrotestosteron (DHT), efectul sau fiind similar cu cel al Finasteridei si Dudasteridei.

In prezent, literatura de specialitate mentioneaza Serenoa Rapens in tratarea alopeciei, adenomului de prostata, afectiunilor digestive, afectiunilor genito- urinare masculine, impotentei, libido scazut, etc.

Chiar dacă este un inhibitor de DHT, nu exista studii clinice fiabile care sa demonstreze ca functioneaza in cazul alopeciei de tip masculine, la fel ca inhibatorii consacrati, respectiv Finasterida si Dudasterida.

Exista persoane care au relalat obtinerea unor rezultate bune, fie luand separat, fie in combinatie cu un alt tratament principal sau in pauzele tratamentelor principale. Cu toate acestea, exista si relatari in sensul in care Serenoa Rapens nu a dat niciun rezultat in tratarea alopeciei.

Deoarece este un produs natural, nu are nevoie de aprobarea din partea autoritatilor competente in materie de medicamente pentru comercializare, ceea ce ar trebui sa ne faca si mai vigilenti atunci cand cumparam un astfel de produs, deoarece orice il poate produce, fara un control riguros al autoritatilor.

Este disponibil sub forma de capsule gelatinoase moi sau sub forma de lotiuni pentru aplicare locala. Nu se cunosc efecte adverse, insa planta, avand efecte hormonale, poate interfera cu alte tratamente. De aceea, va recomandam sa consultati in prealabil medicul, chiar si in cazul unui tratament naturist de acest tip.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Atentie! Mesajele sunt moderate. Nu se accepta mesajele publicitare. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.