Depistarea predispozitiei la alopecie

Este foarte important ca predispozitia pentru alopecie sa fie depistata la timp. De obicei, alopecia este depistata vizual atunci cand este posibil sa fi pierdut mai mult de 50% din densitatea parului.

Este cunoscut ca singurele tratamente impotriva alopeciei, aprobate de US FDA, respectiv minoxidilul si finasterida, nu regenereaza parul, ci cel mult stopeaza procesul de subtiere si pierdere a firelor de par existente. Din aceasta cauza, este esential ca predispozitia la alopecie sa fie depistata la timp, putandu-se astfel sa se inceapa un tratament adecvat cu rezultate maxime.

Testul HairDX depisteaza existenta unei variatii specifice in gena receptorilor androgeni (AR), gasite pe cromozomul X. Un rezultat pozitiv inseamna ca barbatul respectiv are mai multe sanse sa dezvolte alopecie androgenetica. Astfel, cei care sunt depistati pozitiv la variatia genetica in gena receptorilor androgeni (AR) au sanse de pana la 80% sa fie afectati de alopecie. In schimb, cei care nu prezinta variatia respectiva au sanse de pana la 90% sa nu fie afectati.

Varianta de Test HairDX (RxR) evalueaza gradul de raspuns al pacientului la finasterida, oferind posibilitatea medicului curant sa stabileasca daca tratamentul cu finasteride este sau nu eficient. Un asemenea test ar putea sa scuteasca pacientii, in cazul carora finasterida nu da rezultate, de o investitie majora in tratament si de posibilele efecte secundare, raportate la finasterida.

De asemenea, Testul HairDX (RxR) este relevant in stabilierea riscului legat de aparitia cancerului la prostata, tratamentul cu finasterida putand avea un rol benefic in prevenirea aparitiei acestuia.

Testele sunt disponibile, atat pentru barbati, cat si pentru femei, prin intermediul cabinetelor medicale agreate de catre producator. Nu avem informatii daca in prezent exista astfel de cabinete si in Romania.

Despre DermaGenoma Inc

DermaGenoma Inc este o companie fondata de PharmaGenomics, specializata in analiza genetica si tricologie. Compania este dedicata pentru cercetarea si dezvoltarea de noi tratamente in caderea parului in functie de ADN-ul fiecarui individ. Este prima companie care a dezvoltat un test genetic pentru depistarea alopeciei de tip masculin, precum si a celei de tip feminin.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Atentie! Mesajele sunt moderate. Nu se accepta mesajele publicitare. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.