Caderea Parului: Este de la varsta, hormoni, greutatea sau de la mediu?

Pana la 40 la suta dintre barbati vor suferi pierderi semnificative de par dupa varsta de 35 de ani, in timp ce 65 la suta dintre femei sunt afectate de caderea parului dupa varsta de 55-60 de ani, potrivit unor studii dermatologice din Statele Unite.

Caderea parului poate interveni treptat sau chiar brusc. In cazul din urma, stresul este atat de intens, incat actioneaza ca un catalizator in caderea parului, spun medicii dermatologi.

Sunt multe cauze care duc la caderea parului si este nevoie de un medic specialist pentru a face un diagnostic corect. Cel mai des, calvitia este ereditara si ii afecteaza pe barbati (bunic, tata, fiu).

Caderea parului este o problema in crestere. Si nu e doar pentru ca populația imbatraneste. Persoanele tinere se confrunta din ce in ce mai mult de ea, spun dermatologi, si nu e clar de ce, desi in principiu se cunoaste ca de obicei are la baza dereglari hormonale.

"Caderea parului poate fi cauzata dintr-o interactiune complexa de hormoni", spune dr. Melissa Piliang, dermatolog specialist in caderea parului. de la Clinica Cleveland. "De exemplu, excesul de greutate sau obezitatea afecteaza nivelurile de insulina, testosteron si estrogen. De asemenea, prezenta unor factori externi si perturbatori poate avea un efect la fel de mare in caderea parului."

Dereglarile hormonale sau endocrine pot fi cauzate de substante chimice care interfereaza cu sistemul hormonal al omului. Acestea includ o varietate de produse chimice, cum ar fi drogurile, pesticide, compusi utilizati in industria de mase plastice sau pentri produsele de consum.

Cand nivelele hormonale se dezechilibreaza se poate intensifica caderea parului, iesind din limitele normale, spun dermatologii.

Cand pierderea parului este brusca si substantiala, este important sa fie consultat imediat un specialist, spun medicii. "Aceasta poate fi semnul unei boli, cum ar fi anemia, sau o problema de tiroida, de exemplu", spune Piliang.

S-ar putea sa va intereseze si:






3 comentarii:

  1. Usor usor au inceput si romanii sa-si dea seama ca exista tratamente pentru caderea parului. Ma bucur ca promovati problema si indtrumati oamenii catre specialist!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate, multi "specialisti" din Romania sunt in urma cu tratamentele pentru caderea parului. Foarte multe persoane se plang pe acest site si pe alte forum-uri ca au platit un consult la dermatolog si s-au ales cu recomandari de produse cosmetice. In al doilea rand, n-am vazut niciun medic dermatolog care sa ia atitudine impotriva tratamentelor minune de la teleshoping care promit cresterea parului in 15 zile.

    Cu stima,
    Dan

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie un prieten mi-a recomandat Rogaine si a avut rezultatele promise. Problema e ca nu-l gasesti in farmacii, eu l-am luat de pe toppik-romania.ro . Voi de unde-l cumparati, aveti rude in strainatate?

    RăspundețiȘtergere

Atentie! Mesajele sunt moderate. Nu se accepta mesajele publicitare. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.