Caderea parului la femei

Caderea parului este asociata barbatilor. Din pacate, nici pe femei nu le ocoleste aceasta problema. Se estimeaza ca peste 30% din femeile cu varsta de peste 40 de ani sunt afectate de alopecie androgenica. De asemenea, alopecia androgenica afecteaza si femeile sub aceasta varsta, insa intr-un procent mult mai mic.

Cu toate aceste, trebuie retinut faptul ca alopecia androgenica de tip feminin are caracteristici clare, iar o simpla cadere de par nu inseamna neaparat ca suferiti de aceasta forma de alopecie. In general, femeile sunt mult mai grijuli si asta poate duce la situatii de panica, chiar si in cazul unor caderi firesti de par (in ciclul normal de viata al parului). Inainte de a da buzna la farmacie si de a cheltui banii pe produse scumpe, de a comanda produse de la teleshoping sau de a folosi un produs pe care l-a folosit o prietena, este esential sa faceti o vizita la medicul specialist pentru a stabili exact, in cazul dumneavoastra.

Lipsa de informare face ca un procent foarte mare de femei sa inceapa un tratament fara consultarea unui medic. Exista mii de produse pe piata care promit stoparea caderii parului si regenerarea acestuia. Unele dintre acestea pot imbunatati aspectul general al parului, insa asta nu inseamna si neaparat o rezolvare a problemei.


In cazul in care tratamentul nu este adecvat pentru tipul de alopecie, se ajunge inevitabil tot la medic, insa cu un alt pret, deoarece, ca in orice boala, cele mai bune rezultate apar atunci cand se incepe un tratament cat mai curand posibil de la aparitia caderii parului. Odata cu trecerea timpului si cu avansarea alopeciei se ajunge la distrugerea ireversibila a foliculilor pilosi.

Cauzele principale ale alopeciei  androgenice de tip feminin sunt: predispozitia genetica, o modificare a nivelului hormonilor endocrini (androgeni) si inaintarea in varsta.


Spre deosebire de alopecia androgenica de tip masculin unde se foloseste Scala Hamilton-Norwood, in cazul alopeciei androgenice de tip feminin specialistii folosesc cu precadere Scala Savin:

2 comentarii:

Atentie! Mesajele sunt moderate. Nu se accepta mesajele publicitare. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.