ElectroTricoGenesis (ETG) - Un tratament indoielnic?

Desi ElectroTricoGenesis (ETG) nu se foloseste in Romania, raspandirea acestei metode de "tratament" impotriva caderii parului ne-a determinat sa prezentam cateva detalii despre ETG.

Conform site-ului producatorului, aceasta metoda de tratament impotriva caderii parului se bazează pe utilizarea energiei electrice (in forma unui camp electrostatic pulsant) care ar produce un efect biologic benefic prin stimularea activitatii foliculare, promovand astfel cresterea parului.

Sesiunile sunt efectuate o data sau de doua ori pe saptamana exclusiv in centrele ETG. In general, tratamentul se termina cu 36 de sesiuni care pot dura intre cinci-noua luni. Rezultatele, conform aceleiasi surse,  ar aparea dintr-a cincea saptamana.

In timpul sesiunii, subiectul sta intr-un fotoliu futurist pentru 12 minute. Nu exista nicio diferenta perceptibila in cazul in care aparatul este pornit sau oprit. Este un tratament pasiv, unde puteţi sta cu o revista in mana sau sa va uitati la TV.

Mai mult, se pare ca ElectroTricoGenesis (ETG) fost aprobat in Uniunea Europeana ca dispozitiv medical. Acesta a fost, de asemenea, aprobat de catre Health Canada si de catre Austrian Health Office. ElectroTricoGenesis (ETG) este folosit in tari precum Argentina, Statele Unite, Mexic, Canada, Australia, Grecia, Turcia, Irlanda.

Cu toate acestea, rezultatele ElectroTricoGenesis (ETG) sunt indoielnice. Desi pe site-ul producatorului se prezinta poze inainte si dupa cu pacienti, pozele "de dupa" sunt luate din unghiuri avantajoase si cu un contrast mai puternic, astfel ca nu sunt relevante.

De asemenea, trebuie retinut ca autorizarile din partea unor organisme/autoritati locale nu insemna neaparat o recunoastere a faptului ca dispozitivul functioneaza si are rezultate in caderea parului, ci poate insemna doar ca respecta normele de siguranta pentru comercializare.

Un comentariu:

  1. Daca poarta marcajul CE, un asemenea dispozitiv de luat banii la fraieri ar putea ajunge si in Romania.

    RăspundețiȘtergere

Atentie! Mesajele sunt moderate. Nu se accepta mesajele publicitare. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.