Ceaiul verde

Ceaiul verde este un tip de ceai obtinut din frunzele de Camelia sinensis. Diferenta fata de celelalte tipuri de ceai consta in faptul ca procesul natural de fermentatie este oprit. Imediat dupa cules, frunzele sunt trecute prin abur sau torefiate. Apoi frunzele sunt uscate si rulate, astfel impiedicandu-se fermentarea. Ceaiul verde este cunoscut si sub denumirile de ceai nefermentat sau ceai virgin.

Desi nu exista dovezi clare in acest sens, ceaiul verde este poate printre cele mai populare tratamente naturiste in combaterea caderii parului. Cu toate acestea, nu poate fi negat rolul benefic al ceaiului verde in imbunatatirea starii de sanatate a organismului nostru, in general, contracarand boli si deficientele de tot felul in corpul nostru. Ceaiul verde este o alternativa interesanta pentru a fi adaugata la acele alimente care servesc la sanatatea parului nostru.

Ca un remediu naturist, practic lipsite de efecte secundare, usor de preparat si foarte accesibile, ceaiul verde devine o optiune valoroasa de luat in considerare alaturi de celelalte tratamente impotriva caderii parului.

Proprietati si compozitie
Uleiuri esentiale, teina, cafeina, tannini catechici, flavonoide (cuercetină, quercitrina), aminoacizi, vitamina C, teaflavina, tearubigina, proteine, calciu, fier, fluor, alcaloidi (teobromina, teofilina, dimetilxantina, xantina, adenina) si componenta principala epigallocatechina gallata ( EGCG), cea mai importanta componenta a fractiunii polifenolice a ceaiului verde.

Activitatea ceaiului se datoreaza in primul rand continutului de teina, de tanini si de compuși polifenolici. Polifenolii si catechinele combat radicalii liberi produsi de poluare, fum de țigară, gaze de esapament, ultraviolete iar alcaloizii exercită un efect de stimulare nervoasa. Flavonoidele, se pare, protejează impotriva stresului. Substantele aromatice dau o savoare deosebita ceaiului.

Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grasimilor si factor de protectie anticancer.

Ceaiul verde ca tratament impotriva caderii parului
Cum poate ajuta ceaiul verde in contracararea pierderii parului? Stim ca intr-o mare masura caderea parului ( in cazuri de alopecia androgenetica) se datorează actiunii DHT (dihidrotestosteron). Se presupune ca unele componente din compozitia ceaiului verde (tannini catechici) inhiba productia enzimei 5-alfa reductaza, responsabila pentru transformarea testosteronul in DHT si, de asemenea, impiedica legarea de receptorii foliculilor a DHT.

In concluzie, ceaiul verde poate fi folosit ca tratament naturist impotriva alopeciei androgenetice, recomandabil impreuna cu alte tratamente dovedite stiitific. Dat fiind faptul ca ceaiul verde este usor accesibil, nu este un medicament si este un produs natural, in cel mai rau caz ar putea sa nu aiba niciun efect in combaterea caderii parului, dar spre deosebire de alte tratamente impotriva caderii parului nici nu va produce alte efecte secundare.

5 comentarii:

  1. Interesant articol. V-am adaugat la lista mea

    RăspundețiȘtergere
  2. Despre uleiul de ricin, tinctura de ardei iute, usturoi si sarea de mare ca tratamente pentru caderea parului puteti spune ceva? Eu am inceput sa le folosesc, intentionanad sa le alternez si as vrea sa stiu daca pierd timpul de pomana. Am doar o saptamana de cand le folosesc. Dermatologul la care am fost nu mi-a diagnosticat o alopecie androgenetica ci una difuza, insa nu stiu cat sa ma bazez pe acest diagnostic care a fost dat doar dupa cateva intrebari pe care mi le-a adresat. Nu mi-a recomandat nici analize si nimic mai aprofundat. Doar un sampon pentru seboree in exces si unul cu cofeina pentru caderea parului. Daca aveti cunostinta de medici care trateaza mai serios aceasta problema, eventual din Iasi, v-as fi recunoascatoare pentru orice recomandare in acest sens. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. uleiul de ricin, tinctura de ardei iute, usturoi si sarea de mare NU au niciun efect in caderea parului. Poate tinctura de ardei iute sa zici ca irita zona si poate imbunatati circulatia sangvina la nivelul scalpului, insa riscati sa dati in alte probleme eczeme, mancarimi, iritatii. Folositi minoxidil pentru ca nu aveti ce pierde.

    RăspundețiȘtergere
  4. Minoxidilul este exagerat de scump in farmaciile din Romania. Cu 80 RON cat dai aici pentru one month supply, in State iti iei pentru un an. Plus ca in State se gaseste la orice supermaket.

    RăspundețiȘtergere
  5. Depinde de noroc la comanda din SUA. Daca dai peste vreun agent vamal obtuz, o sa platesti TVA si vama de o sa ajungi cu produsele la o valoare dubla. La posta din Drumul Taberei e jale! La comanda de 90RON am mai platit tva si taxe de 70ron.

    RăspundețiȘtergere

Atentie! Mesajele sunt moderate. Nu se accepta mesajele publicitare. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.