Parul implantat nu creste peste noapte!

La un asemenea titlu, nu avea cum sa treaca neobservata "stirea momentului" de pe Cancan.ro: "Regele mezelurilor si-a facut implant de par inainte de moarte! Vezi aici cum arata George Naghi inainte de tragedie".

Din pacate, Cancan.ro nu atinge subiectul anuntat in titlu (si care ne intereseaza pe noi) decat in ultimele fraze unde aflam ca:  "De cate ori (n.n sotia sa) mergea la medicii din Austria, ea era insotita de Gheorghe Naghi. Acolo el (n.n. Gheorghe Naghi) si-a facut, acum cateva luni, implant de par. La cei 59 de ani, se simtea inca tanar si voia sa si arate asa, astfel ca parul alb si rar a fost inlocuit de o "chica" bruneta".

Sursa: Cancan.ro. Click pentu detalii
Iar ca o "dovada" transplantului de par cei de la Cancan.ro publica urmatoarea imagine:

Acum parerea noastra (oarecum anticipata din titlul acestui articol):
In primul rand, in momentul de fata, nu exista nicio metoda de transplant de par care sa aiba rezultate vizibile in cateva luni. Parul transplantat cade la cateva zile dupa interventie, iar primele rezultate apar nu mai devreme de 3-4 luni, in sensul ca fire foarte fine se simt la pipait. Rezultate notabile apar dupa 6-9 luni de la interventie. Deci, este imposibil ca dl. Naghi sa fi facut un transplant de par in urma cu cateva luni si sa aiba rezultate vizibile.

In al doilea rand, dupa cum se poate observa din prima fotografie, dl. Naghi avea parul alb si in zonele potential donatoare (in partile laterale). Trebuie stiut ca parul transplantat isi pastreaza culoarea si in zona donatara (primitoare). Deci, este imposibil ca parul dupa transplant sa devina negru. De altfel, se poate vedea fara un efort prea mare ca este vorba doar de o vopsire a parului.

In plus, linia parului este aceeasi. Sub acest aspect trebuie precizat ca majoritatea celor care apeleaza la transplantul de par recurg la reconstituirea liniei parului, iar specialistii recomanda aceasta ca prim pas in orice transplant de par. Motivele ar fi ca prin reconstituirea liniei parului se produc cele mai vizibile rezultate in cazul unui transplant de par, infatisarea schimbandu-se dramatic. Un om este privit din fata, astfel ca linia parului este cea mai importanta.

Nu in ultimul rand, oricat de moderna ar fi tehnica folosita, un transplant de par ar presupune o perioada relativ lunga de la interventie (aprox 3 luni) in care urmele interventiei ar fi vizibile (e.g. cicatrici in primele saptamani, iritarea scalpului in zonele donatoare si primitoare, tuns la zero in cazul metodei F.U.E etc). Or, ne e greu sa credem ca o persoana publica ca dl. Naghi a reusit ca timp de 3 luni sa ascunda urmele unei interventii de transplant de par.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Atentie! Mesajele sunt moderate. Nu se accepta mesajele publicitare. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.