Cauzele căderii părului

Există mai multe cauze care produc căderea părului. Un regim alimentar lipsit de substanțe nutritive esențiale, probleme tiroidiene, infectii, stres, anemie, folosirea in exces a produselor cosmetice (e.g. vopseluri, feon, placa de îndreptat părul) sunt factori care colaborează, fără îndoială, la aparitia alopeciei.

Efectele secundare ale unor tratamente pot provoca, de asemenea, căderea părului (e.g. chimioterapia sau radiațiie).

Cu toate acestea, Alopecia androgenetică este cea mai comună şi afectează, mai puțin sau mai mult, pe majoritatea barbatilor.

90% dintre bărbaţii cu vârsta peste 21 ani arată o încetinire în zona fronto-temporale şi 50 % din bărbaţii de peste 40 de ani au zona coroanei depopulată. Deci 5 din 10 bărbaţi (peste 40) suferă de alopecie în ambele zone ale scalpului şi 9 din 10 ( peste 21 de ani) suferă de alopecie în zona fronto-temporale .

Important : Amintiţi-vă că este absolut normal să se piardă aproximativ o sută de fire de par pe zi. Alopecia este diagnosticată atunci când firele noi de păr sunt mai subţiri decât în mod normal. Nu trebuie să confundăm o "subțiere a părului" cu alopecia, deoarece există multe persoane care au avut întotdeauna păr fin sau care arată mai subțire. Acest lucru nu înseamnă neapărat alopecie.

În alopecia androgenetică, responsabili pentru că sunt enzima 5 - alfa - reductoză și testosteronul. Enzima convertește testosteronul în dihidrotestosteron (DHT), care, în cele din urmă, este responsabil pentru subțierea foliculilor, cauzând rigidizarea scalpului și implicit o mai slabă vascularizare iar noile fire de păr sunt mai subțiri și mai fine decât în mod normal. La sfârşitul procesului, foliculii de par se atrofiază, iar firele care cad nu se înlocuiesc cu fire noi de păr.

Studiile au arătat că persoanele cu alopecie au, de obicei, un nivel normal al DHT. Prin urmare, s-a stabilit că nu un nivel ridicat de DHT reprezintă cauza pierderii părului, ci o sensibilitatea deosebită a foliculilor împotriva DHT.

La bărbaţii predispuşi genetic la pierderea părului, atunci când nivelul de DHT crește, se întâmplă următoarele:

1 - se scurtează faza de crestere (anagen) .
2 - părul se subțiază .
3 - numărul de fire vizibile este redus .

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Atentie! Mesajele sunt moderate. Nu se accepta mesajele publicitare. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.