Finasterida vs Minoxidil

Este de notorietate ca ambele produse au rezultate bune pentru alopecie. De altfel, sunt singurele produse aprobate de U S Food and Drug Administration pentru tratarea alopeciei androgenetice. Cu toate acestea, Finasterida si Minoxidilul au rezultate diferite de la persoana la persoana.

Avand in vedere ca, atat prin actiune cat si prin modul lor de utilizare, sunt total diferite, nu trebuie sa fie o disputa intre cele doua. Minoxidilul este o lotiune care se aplica la nivel local, direct pe zonele scalpului afectate.

Nu se stie exact mecanismul de actiune al Minoxidilului, dar se presupune ca acesta actioneaza prin stimularea circulatiei sangelui la nivel local, prevenind depunerile de calciu - care ar trimite semnalul catre foliculi pentru a opri cresterea parului.

Pe de alta parte, Finasterida, mai cunoscuta sub numele comercial de "Propecia", se administreaza pe cale orala sub forma unui comprimat zilnic. Finasterida actioneaza prin inhibarea productiei enzimei 5- alfa – reductoza tip II, care transforma testosteronul in dihidrotestosteron (DHT), cel care este responsabil pentru distrugerea foliculilor.

In nici un caz Minoxidilul si Finasteridele nu sunt medicamente care se concureaza. De fapt, multe persoane utilizeaza, in acelasi timp, ambele tratamente cu obtinerea unor rezultate remarcabile.

Din pacate, multi oameni care incep tratamentul cu Minoxidil renunta dupa un timp la acesta din lipsa rezultatelor suficiente. De obicei, Minoxidilul este primul tratament care se incearca, dar este, de asemenea, si primul care urmeaza sa fie abandonat.

Motivul este foarte simplu: se incepe de obicei cu o lotiune de 2% care se aplica o data pe zi. Dupa una sau doua luni, pacientul, neavand in niciun raspuns, opreste tratamentul.

Printr-o buna informare puteti vedea cum alte persoane utilizeaza acest produs (vizitati sectiunea [[Forum]] din acest site), precum si rezultatele diferitelor medicamente sau tratamente. Cu toate acestea, amintiti-va ca nu trebuie sa incepeti niciodata un tratament fara a consulta in prealabil un profesionist .

In cazulul Finasteridelor, nu trebuie sa se asteapte nici un rezultat mai devreme de luna a sasea. Trebuie sa aveti multa rabdare. Pentru urmarirea procesului se fac doua, trei fotografii inainte de inceperea tratamentului si dupa sase luni se face acelasi lucru. Atunci cand se compara ambele imagini, in cazul in care tratamentul a dat rezultate bune, nu va veti mai dori sa renuntati.

In cele din urma, amintiti-va ca datorita ciclului lent de crestere a parului, toate tratamentele necesita cateva luni inainte de a raspunde. Daca sunteti persistent, aveti sanse foarte mari sa obtineti rezultate foarte bune.

Efectele secundare la cele doua tratamente sunt foarte rare, dar exista cazuri in care tratamentul trebuie oprit. Este foarte important sa nu exagerati cu tratamentele sa respectati doza recomandata de producatori si de profesionisti si sa nu incercati tratamente care nu au fost aprobate de catre autoritatile competente.

In mod ideal, informati-va foarte bine, alegeti un tratament sau mai multe si apoi consultati un profesionist. Nu porniti niciodata un tratament fara consultarea prealabila a unui profesionist.

Un comentariu:

  1. Buna seara Am utilizat minoxidil timp de 6 luni, insa fara niciun rezultat(deci nu doar 2 luni). Ce pot incerca in continuare? Sa incerc si Finasterida?
    As avea mai mult succes?
    Sau cauza mai serioasa este faptul ca am inceput sa chelesc de peste 20 ani?
    Rog un raspuns.

    RăspundețiȘtergere

Atentie! Mesajele sunt moderate. Nu se accepta mesajele publicitare. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.