Scala Hamilton-Norwood

Există diferente foarte mari, de la persoană la persoană, în legătură cu apariția și evoluția alopeciei. Astfel, este posibil ca în anumite cazuri să apară foarte devreme, la vărste între 20 și 30 de ani, să avanseze pâna la NW 3 sau NW 4 și apoi să stagneze pentru tot restul vieții.

Dimpotrivă, alte persone pot să aibă cantitați neglijabile de păr pierdut până la varste de 40-50 de ani, iar apoi intr-o perioadă de câțiva ani să piardă camtităti mari de păr, ajungând la NW 5 sau NW6. De obicei, dacă părul începe să se subțieze în adolescență, sunt șanse foarte mari ca persoana respectivă să sufere mai târziu de alopecie.

De asemenea, prezența în familie a unor persoane cu alopecie (e.g. tatăl, bunicii, străbunicii) este un alt indicator important că persoana respectivă va suferi de alopecie.


Tipul II. Regiunea frontotemporală prezintă mici recesiuni care tind să fie simetrice.  Debutează o cadere a parului uşoară şi scadere a densității în faţă. Atunci când tratamentul este iniţiat în această fază, rezultatele sunt, în general, excelente.


Tipul III. Acest tip este primul nivel considerat chelie. În 3V (Vertex) pierdere este, de asemenea, evidentă în zona coroanei şi cu timpul aceasta se extinde. Tratamentele în această fază au, de asemenea, rezultate excelente.


Tipul IV. Este în mod clar o fază mai avansată de chelie. Putem vedea că recesiunea în zonele frontală şi frontotemporale este mai pronunţată decât în  Tipul III . Densitatea părului este redusă semnificativ în acelaşi mod în care se întâmplă în zona coroanei. Tratamentele în această fază pot avea rezultate satisfăcătoare.


Tipul V. În această fază, zonele coroanei şi frontotemporale afectate de chelie tind să se uneasca. Acum se poate vorbi de o chelie generalizată. De obicei, în această fază tratamentele non-chirurgicale ajută foarte rar.


Tipul VI si VII. În această fază, nu mai există aproape deloc păr care să despartă zonele coroanei şi frontotemporale. Chelia începe să se răspândească în lateral şi în spate.


Tipul VII este gradul cel mai avansat de chelie. Părul este disponibil doar în zona gâtului şi în părţi (deasupra urechilor). În aceste clase, nici o mie de medicamente sau loţiuni nu vă pot ajuta.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Atentie! Mesajele sunt moderate. Nu se accepta mesajele publicitare. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.