Este un derivat industrial din samburi intregi de struguri, avand concentratie mare de vitamina E, flavonoide, acid linoleic si proantocianidine oligomerice (OPC), aceasta din urma fiind un excelent antioxidant, combatand eficient radicalii liberi din organism. Ca antioxidant, OPC este considerata mult mai puternica decat vitaminele C, E si beta-carotenul.
Pe langa calitatile sale de antioxidant, extractul din samburi de struguri este recunoscut si ca un anti-bacterian si anti-inflamator eficient. Ajuta la mentinerea sanatatii pielii, a ochiilor si a creieruuil. Previne formarea de plagi in artere si incetineste efectele imbatranirii.
In ceea ce priveste alopecia, multe produse naturiste au in compozitia lor extractul din samburi de struguri, iar unii oameni au semnalat rezultate bune in tratarea alopeciei, folosind extractul din samburi de struguri (de obicei) impreuna cu alte tratamente pentru alopecie.
Cu toate acestea, nu exista studii clinice (reputabile) cu extractul din samburi de struguri ca tratament pentru alopecie, dar se presupune ca acesta imbunatateste circulatia sangvina locala si intareste vasele de sange, ajutand foliculii pilosi sa se dezvolte sanatos.
Se administreaza pe cale orala, sub forma de capsule sau comprimate de 50-100mg. Cele mai cunoscute efecte adverse sunt ameteala, greata sau durerile de cap. Nu se cunosc interactiuni cu alte produse medicamentoase sau suplimente nutritive. Datorita actiunii OPC, este posibil sa influenteze anumite teste ale sangelui (e.g. timpul de coagulare al sangelui).
E genial articolul. Chiar sa mai scii te rog. Tocmai ai castigat un bookmark.
RăspundețiȘtergereUite ca mai gasesti si chestii interesante pe Google. Scrii frumos, de abia astept sa vad urmatorul articol.
RăspundețiȘtergere