Cum este supravegheata piata produselor impotiva caderii parului... la altii

Inca din anul 1989, US Food and Drug Administration (FDA) a anuntat ca va "interzice de la vanzare orice crema, lotiune, plasturi sau oricare alte produse impotriva caderii parului, pentru care nu este nevoie de prescriptie medicala, daca se pretinde (fara a aduce dovezi prealabile comercializarii si care sa fie satisfacatoare pentru FDA) ca au ca efecte cresterea parului sau prevenirea cheliei".

De atunci, toti producatorii care pun pe piata din Statele Unite produse impotriva caderii parului trebuie sa puna la dispozitia FDA dovezi cu privire la siguranta si eficacitatea produselor respective.

Rogaine (minoxidil - generic) este singurul produs, cu aplicare externa, aprobat de FDA ca tratament impotriva caderii parului. Afla mai multe

In prezent, pe langa produsele cu aplicare externa, FDA a luat in colimator pentru publicitate mincinoasa si inducerea in eroare a consumatorilor: vitaminele, suplimentii alimentari si alte produse asemanatoare care sunt vandute ca produse impotriva caderii parului.

Un comentariu:

Atentie! Mesajele sunt moderate. Nu se accepta mesajele publicitare. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.