Top 3 greseli in caderea parului

Top 3 greseli in caderea parului (alopex.ro)
Nr. 1: Sa nu faci nimic in privinta caderii parului
Aceasta este cea mai mare greseala. Exista tratamente care stopeaza sau, cel putin, incetinesc caderea parului. La primele semne de subtiere sau accentuare a caderii parului trebuie sa luati masuri. Prin intarzierea tratamentului nu faceti altceva decat sa pierdeti fire pretioase de par (un fir transplantat este aprox 3 EUR!).  Mai multe detalii despre tratamentele dovedite in studii clinice. 

Nr. 2: Sa incepi un tratament sau sa faci transplant de par cand e prea tarziu
De la NW 4-5 in sus e greu de crezut ca se mai poate face ceva cu tratamentele actuale. Daca firul de par nu-si reia ciclul de crestere, cel mai probabil nici radacina nu mai exista, astfel ca nu faceti altceva decat "frectie la picior de lemn".

Nici macar transplantul de par nu mai este o solutie. Un centru de transplant serios iti va spune ca nu exista par in zona donatoare pentru a acoperi o suprafata atat de mare fara par. Mai mult, ti-ar spune ca oricum ar arata nenatural (aspect de par de papusa - ca in cazul fostului premier italian - Berlusconi).

De cele mai multe ori, oamenii care isi fac transplant de par in aceste stadii risca sa-si compromita infatisarea mult mai grav. Pe langa acest aspect, mai este si partea financiara care poate lua proportii uriase in cazul in care se ajunge la operatii reparatorii.

Nr. 3: Sa incepi un tratament fara a te informa temeinic
Internetul, presa si emisiunile TV sunt pline de inselatorii in ceea ce priveste tratarea caderii parului. Inselarea consumatorilor se realizeaza prin una sau mai multe dintre urmatoarele metode: omisiunea informarii corecte; prin folosirea unor afirmatii false, prin aratarea unor imagini trucate, prin invocarea unor teste medicale inexistente sau ridicole (e.g. prin folosirea unor metode nestiintifice, pe esantioane foarte mici de oameni si pe o durata scurta de timp), prin acordarea unor garantii de returnare sau asa-zisele "100% garantat" sau "satisfactie garantata" la o luna (in conditiile in care niciun tratament serios existent nu are efecte la mai putin de 2-3 luni) etc.

De asemenea, nici farmaciile nu mai sunt o sursa credibila de informare corecta pentru ca abunda in produse cosmetice care sunt vandute si promovate (prin pliante) ca tratamente impotriva caderii parului. Mai grav este ca unii farmacisti se comporta ca vanzatorii de bazar, recomandand produse doar in ideea de a pleca cu ceva din farmacie.

In concluzie, consultati medici de specialitate care sunt la curent cu tratamentele reputabile impotriva caderii parului. Documentati-va si gasiti tratamentul sau tratamentele impotriva caderii parului care au dat rezultate si care sunt aprobate de catre autoritatile competente din Satele Unite (e.g. FDA US) sau din alte tari serioase din Uniunea Europeana.

De asemenea, site-urile unor asociatii de specialitate (e.g. American Hair loss Association) sau pentru protectia consumatorilor (in special cele din Marea Britanie) pot fi surse credibile de informare in alegerea tratamentului adecvat.

Un comentariu:

Atentie! Mesajele sunt moderate. Nu se accepta mesajele publicitare. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.