Minoxidil: Un efect secundar benefic


Dr. Baron Elma, un dermatolog la University Hospitals Case Medical Center, este de parere ca Minoxidil-ul este de departe principalul tratament prescris pentru multe tipuri de pierdere a parului.

Introdus sub numele comercial de Rogaine in anii 1980, este singurul medicament, cu aplicare externa, aprobat de Food and Drug Administration (FDA) ca tratament impotriva caderii parului, astfel incat medicii, în general, nu ezita sa recomande acest tratament - disponibil, in diferite concentratii, pentru barbati si femei. Este eficient in aproximativ 85 la suta din cazuri, in functie de studii, in special atunci cand tratamentul este inceput in primele etape ale pierderii parului.
"Totusi, in dermatologie, avem nevoie de mai multe medicamente, care ar ajuta la regenerarea parului, iar in prezent avem doar asta", spune Baron. "Este nevoie de mai mult, dar din moment ce nu este o boala fatala pentru om, nu este la fel de multa cercetare in acest domeniu."

Cu toata ca nu este o boala fatala pentru om, industria produselor cosmetice impotriva caderii parului si a transplantelor de par este una de miliarde de dolari la nivel mondial. De cele mai multe ori, acestea sunt ineficiente sau chiar adevarate escrocherii. Sub nepasarea autoritatilor cu atributii de protectie a acestora si a lipsei de reactie a comunitatii medicale, consumatorii neinformati nu numai ca pierd sume importante pe astfel de produse si tratamente, dar isi pot pune chiar sanatatea in pericol.

Minoxidilul a fost inventat ca un medicament ingerabil  impotriva tensiunii arteriale, dar a fost observat efectul secundar in regenerarea parului. Acesta a fost apoi dezvoltat ca un tratament extern si a devenit disponibil ca un medicament generic in anii 1990.

Acesta actionează prin revitalizarea foliculilor de par subtiati. Baron spune ca expertii nu au gasit inca o explicatie la efectul benefic al Minoxidilului in tratarea calvitiei. Ceea ce insa se stie foarte bine este faptul ca tratamentul cu Minoxidil este unul permanent, altfel caderea parului va continua.

Ca si in cazul altor medicamente, exista pacienti care raspund la Minoxidil sau dimpotriva. Unii oameni s-au plans pe listele de discutii ale siturilor de specialitate ca minoxidilul parea sa accelereze pierderea parului, astfel incat s-au oprit cu tratamentul. Cu toate acestea, majoritatea barbatilor si femeilor care il folosesc constata ca aceasta amelioreaza caderea parului si in timp are ca efect ingrosarea firelor de par din zonele afectate de clavitie, spun dermatologii.

In timp ce versiunile timpurii de minoxidil iritau scalpul, noile formule pe baza de spuma sau solutie au eliminat aceasta probleme (in principal prin eliminat din componenta substantei a glicol propilenei, o substanta ce irita pielea si care, in plus, poate cauza anormalitati ficatului si rinichilor.

Minoxidil si finasterida (Propecia o versiune cu o concentratie mai scazuta decat Proscar), sunt singurele tratamente aprobate de FDA ca tratamente impotriva caderii parului.

S-ar putea sa te intereseze si: Tratamente dovedite clinic

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Atentie! Mesajele sunt moderate. Nu se accepta mesajele publicitare. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.