Escrocheriile cu produsele impotriva caderii parului

Escrocheriile cu produsele in tratarea caderii parului sunt peste tot. Sunt pe Internet, in presa si la TV (cel mai adesea la teleshoping). Se folosesc tehnici de vanzari si de manipulare inimaginabile, iar scopul lor este unul singur - banii.

Mai mult, nimeni nu-i opreste. Mass-media nu are nicio responsabilitate, autoritatile guvernamentale (ANPC, CNA, ANM-ul etc), intr-o ignoranta cronica, isi paseaza responsabilitatea de la una la alta, iar asociatiile de protectie a consumatorilor sunt inexistente.

Asociatiile medicilor specialisti in acest domeniu se ocupa cu girarea diferitelor reclame la creme si sapunuri, in loc sa ia atitudine impotriva acestor inselatorii, astfel cum se intampla, de exemplu, in Marea Britanie.

In concluzie, totul depinde de tine in acest "Vest salbatic" al produselor si serviciilor impotriva caderii parului.

Clasificarea escrocheriilor cu tratamente (leacuri) impotriva caderii parului:

Escrocherii dureros de evidente
Sunt acelea in care se vine cu explicatii halucinante si ridicole despre caderea parului (eg. firele de par sunt blocate in piele, iar prin aplicarea produsului se vor elibera). De cele mai multe ori, afirmatiile sunt insotite de imagini modificate grosolan (before/after) dupa perioda de "tratament" ridicol de scurta. Ai citit despre cauzele caderii parului? Citeste-le din nou! Acum, vei indentifica de la o posta 95% din escrocheriile cu aceste produse.

Escrocherii nu atat de evidente
Sunt acelea in care se furnizeaza informatii reale despre cauzele caderii parului. De asemenea, produsului i se da o aparenta de medicament, dar fara a se trece granita dintre produs cosmetic si medicament. Aceasta zona gri este ideala pentru escrocherii, pentru ca ANPC-ul se va deroba de responsabilitate pe motivul ca intra in competenta ANM-ului, iar ANM-ul va face exact invers pentru ca produsul nu este medicament.

Aceste escrocherii te fac sa lasi garda jos, iar apoi iti ofera produsul lor ca pe un potential leac. In aceste cazuri, uita-te cu atentie si vei observa ca asa-zisa vindecare a cheliei nu are nimic de-a face cu povestioara de la inceput in legatura cu cauzele caderii parului. De cele mai multe ori, lipsa legaturii dintre cauzele caderii parului si remediul oferit este ascunsa in spatele unor afirmatii (perdea de fum) bine studiate de oamenii de vanzari (eg. remediu 100% natural, folosit de chinezi inca din secolul X, direct din tara exotica Y) si care prind la consumatori.

Escrocherii bine ascunse (care invoca studii/testimonials)
Acestea sunt cele mai persuasive si pot fi detectate numai prin apelarea la testul final, in care trebuie sa le soliciti sa-ti puna la dispozitie informatiile in legatura cu studiile clinice. Daca refuza sau daca iti dau informatii ridicole de genul testat de 30 de persoane, in teste din Brazilia sau "Testimonials" cu Ionescu sau Petrescu sau vedeta X care a urmat tratamentul, este evident o inselatorie.

In acest sens, trebuie precizat ca singurele substante active (minoxidilul si finasterida) din produsele comerciale care au fost aprobate de US FDA ca tratamente impotriva caderii parului au fost testate in studii clinice reputabile pe perioade indelungate (chiar si peste 5 ani) si pe mii de subiecti. Daca comerciantul trece si peste testul in legatura cu studiile clinice, informeaza-te despre acestea. Studiile clinice reputabile pot fi gasite printr-o simpla cautare pe internet in revistele de specialitate.

Citeste mai mult despre identificarea "tratamentelor miraculoase" impotriva caderii parului!

Un comentariu:

  1. Ce parere aveti de Serul Hair Back de la teleshopping? Este eficient pentru caderea parului? Iata prezentarea acestuia:

    Hair Back este metoda revolutionara de regenerare a ciclului natural de crestere a parului.

    Pachetul Hair Back contine doua componente speciale: Lotiunea Hair Back si plasturii inteligenti.

    Lotiunea Hair Back cu cele doua ingrediente, bioenergizer si alge marine, patrunde adanc in pielea capului si regleaza procesul ciclic de refacere a parului. In acelasi timp, previne descompunerea cheratinei, proteina principala care confera parului rezistenta.

    Ingredientii activi din plasturii Hair Back, calmeaza foliculii de par inflamati si intensifica actiunea lotiunii Hair Back sa stimuleze procesul natural de crestere a parului.

    Plasturii Hair Back, in combinatie cu lotiunea, contribuie la stoparea caderii parului. Dar in acelasi timp, ingredientii activi hranesc firele de par contribuind la regenerarea acestora.

    Obtineti parul la care ati visat doar cu Hair Back. Parul dumneavoastra va deveni mai frumos, mai voluminos si mai rezistent. Veti observa primele rezultate in doar 3-4 saptamani.

    Setul Hair Back vine in doua variante: Red Hair Back pentru Barbati, Green Hair Back– pentru femei

    Setul Hair Back contine: – 1 lotiune Hair Back de 250ml– se foloseste odata pe zi,

    RăspundețiȘtergere

Atentie! Mesajele sunt moderate. Nu se accepta mesajele publicitare. Daca doriti sa va promovati blogul sau orice fel de alt produs, incearcati s-o faceti intr-un mod inteligent. Orice legatura externa catre un alt site, fara legatura cu subiectul, va fi stearsa.